torstai 12. helmikuuta 2015

Kuivattu särki


Mainio tapa säilöä kesäiset onkisärkesi on kuivata ne. Pujotat vain perkaamattomat kalat rautalankaan ja ripustat ilmavaan paikkaan eli ulos räystään alle.
Loppukesällä kun kalat ovat kuivaneet ota ne sisätiloihin, ehkä parempi jos laitat pimeään komeroon.

Ja sitten talvella kun halu kalaruokaan herää poimit sopivan määrän kapasärkiä ja valmistat niistä maistuvan kalaruuan. Herkullisuutensa lisäksi sisältää särkiruoka arvokkaita proteiineja sekä useita nimeltä nyt mainitsemattomia vitamiineja, kivennäisiä ynnä muita hivenaineita.

Vahinko että suomalaiset paljolti hyljeksivät näitä pikku herkkuja, Karjalan kannaksella ja Virossa paremmin ymmärtävät särjen arvon. Saisivat näissä lukuisissa TVn kokkiohjelmissa herättää mielenkiintoamme pikkusärkiä kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, siis jos se oli positiivinen tai edes rakentava